• Puma or Mountain Lion

  Puma or Mountain Lion spotted at a Mammal Clay Lick

 • Tree Frog

  A Tree Frog that was found on the night walk

 • Jaguar

  A Jaguar swimming in Madre de Dios River

 • Two Toad Sloth

  Two Toed Sloth that was found close to the Lodge

 • Yellow Spotted Sideneck Turtle

  Yellow Spotted Sideneck Turtles along Manu River

 • Giant Otter

  A Couple of Giant Otters taking care of their baby

 • Macaw Clay Lick

  Macaw Clay Lick in the Cultural Zone of Manu Park

 • Black Caiman

  A Caiman resting along Manu River

 • Catesbys Snail Eater snake

  Catesby's Snail Eater Snake found on the night walk

 • Blue-headed parrots

  Blue Headed Parrots on a Parrot Clay Lick

 • brown capuchin monkey

  Brown Capuchin Monkey

 • Ocelot

  Ocelot found along Manu River

 • Blue banded toucanet

  Blue Banded Toucanet found in the Cloud Forest

 • Giant anteater

  Giant Anteater found along Manu River

 GEOGRAFIE VAN PERU

Peru is verdeeld in drie regio´s. Hoewel de eenvoudige verdeling een goed beeld geeft van Peru´s geografie, de realiteit is veel complexer: in Peru heeft de natuur bepaalde karakteristieken waardoor er bergen zijn, valleien, vlakten en jungle wat het land unieke leefgebieden geeft. De grote diversiteit aan ecosystemen biedt een grote diversiteit aan dieren en planten.

DE KUST:

Aan de kust vinden we woestijn, prachtige stranden en valleien. De Peruaanse kustlijn wordt gevormd door een lange strook woestijn tussen de zee en de bergen. De Andes in het oosten en de koude Humboltstroom die langs de kust stroomt maakt dit gebied zo droog. Van de Sechura woestijn tot aan het Nazca plateau en de Atacama woestijn, het droge kustgebied wordt zo nu en dan onderbroken door valleien die in de winter bedekt worden door een laag wolken en motregen.

Vochtigheid in deze gebieden zorgt voor kou, hoewel de temperaturen zelden beneden 12°C komen. Gedurende de zomer is er veel zon en loopt de temperatuur op tot 30°C. Het centrale en zuidelijke kustgebied kent twee seizoenen: winter van April tot October en zomer van November tot Maart. De noordkust kent de effecten van de koude golfstroom niet, wat betekent dat er 300 dagen per jaar zonneschijn is en warme temperaturen het heel jaar door (tot 35°C. In de zomer. Het regenseizoen loopt van November tot Maart.

 

DE HOOGLANDEN:

Een berggebied dat wordt gedomineerd door de Andes met Mount Huascaran als hoogste berg (6768 meter). In de peruaanse hooglanden kennen we twee duidelijke seizoenen: het droge seizoen (April – October), gekenmerkt door zonnige dagen en koude nachten en geen regen (ideale reistijd), en het regenseizoen (November – Maart), met regelmatige regenbuien (over het algemeen meer dan 1000 mm). Een kenmerk van het klimaat in de berggebieden is het verschil in temperatuur op een dag. Overdag is het rond de 24°C. terwijl de temperauur ´s nachts kan dalen tot -3°C. De stijle hellingen van de Andes betekent dat in de hogere gebieden de temperatuur het meeste daalt. Dit gebied staat bekend als Puna, de hoogvlakte. Het droge en prettige klimaat in de hooglanden zorgt ervoor dat men vele verschillende gewassen kan verbouwen.

DE JUNGLE:

Een groot gebied met tropische vegetatie in het Amazone Rivier Basin, de plek van Peru´s grootste natuurreservaat. De grote Peruaanse Jungle, rond de oevers van de Amazone Rivier en zijn zijrivieren, is verdeeld in twee gebieden: het nevelwoud (boven 700 meter boven zeeniveau), met een subtropisch klimaat met heftige regens (rond 3000 mm per jaar) tussen November en Maart en zonnige dagen van April tot October; en de laagland jungle (lager dan 700 meter), waar het droge seizoen loopt van April tot October, wat de ideale tijd is voor toerisme, met veel zon en temperaturen tot wel 35°C. Gedurende dit seizoen daalt het waterniveau van de rivier en zijn de wegen goed begaanbaar. De regentijd die loopt van November tot Maart kent regelmatige regenbuien (minimaal 1 keer per dag) wat de wegen in het gebied vaak beschadigd. In de jungle is het het hele jaar erg vochtig. In de zuidelijke jungle zijn er soms koude periodes, lokaal worden deze firajes of surazos genoemd. Koude fronten die vanuit het zuiden van het continent opkomen tussen Mei en Augustus. Temperaturen kunnen dalen tot 8-12°C.


Web: www.manuexplorers.com

Address: Calle Triunfo 392, Second floor, Office 207 - Office Telephone in Cusco +51 084 234192, Telephone in USA +1 702 359 1607

Office Hours: Mon. to Fri. 9am to 7pm and Saturdays from 9am to 4pm
The Local Standard time zone for Phone contacts is: UTC/GMT -5 hours

CUSCO - PERU
Copyright © Manu Explorers Peru 2007-2012

KeyWord Reference: Manu National Park, Manu Reserve Peru, Manu Biosphere Reserve Peru