• Puma or Mountain Lion

  Puma or Mountain Lion spotted at a Mammal Clay Lick

 • Tree Frog

  A Tree Frog that was found on the night walk

 • Jaguar

  A Jaguar swimming in Madre de Dios River

 • Two Toad Sloth

  Two Toed Sloth that was found close to the Lodge

 • Yellow Spotted Sideneck Turtle

  Yellow Spotted Sideneck Turtles along Manu River

 • Giant Otter

  A Couple of Giant Otters taking care of their baby

 • Macaw Clay Lick

  Macaw Clay Lick in the Cultural Zone of Manu Park

 • Black Caiman

  A Caiman resting along Manu River

 • Catesbys Snail Eater snake

  Catesby's Snail Eater Snake found on the night walk

 • Blue-headed parrots

  Blue Headed Parrots on a Parrot Clay Lick

 • brown capuchin monkey

  Brown Capuchin Monkey

 • Ocelot

  Ocelot found along Manu River

 • Blue banded toucanet

  Blue Banded Toucanet found in the Cloud Forest

 • Giant anteater

  Giant Anteater found along Manu River

 PERU REISTIPS

 

BANKEN EN GELD WISSELEN:

Banken en geld wisselkantoren vind je aan de Avanida Del Sol en zijn open vaan Maandaag tot Vrijdag van 8 tot 19 uur en op Zaterdag en Zondag van 9 tot 13 uur. Daarnaast zijn er pinautomaten dicht bij de Plaza de Armas. Het pinnen van geld is relatief veilig, let wel altijd goed op en vergeet je pas niet uit te nemen.

BELLEN:

Met kaarten van Tarjeta 147 of Hola Peru kun je international bellen vanaf vaste telefoons. Daarnaast zijn er in het centrum van de stad vele ´Locutorios´, kantoren waar je internationaal kunt bellen, dit kan ook vaak in internetcafe´s. Hier kun je meestal ook gebruik maken van Skype om op die manier te bellen.

Landcode van Peru is 0051 en de code van Cusco is 084. 

BOLETO TURISTICO:

Voor het bezoeken van verschillende plekken in Cusco en de Heilige Vallei, moet je het officiele toeristenticket kopen. Het gehele ticket kost 130 Sol en is geldig voor 10 dagen waarin je 16 verschillende plekken en musea kunt bezoeken. Er is een studentenkorten als je een ISIC kaart hebt. Je kunt voor 70 Sol ook een deel van het ticket kopen dat slechts een dag geldig is.

TRANSPORT :

De veiligste manier om per taxi te reizen is door het bellen van een geregistreerd taxibedrijf. De rit binnen het centrum kost 3 sol. Let in het openbaar vervoer goed op zakkenrollers.

STRAATKINDEREN:

Hoewel de meeste kinderen op de Plaza de Armas er lief uitzien, houdt er rekening mee dat ze soms in groepen samenwerken en toeristen beroven. Een van de kinderen biedt je iets te koop aan terwijl een ander ondertussen je zakken leeghaalt.

GRATIS DRANKJES:

Kijk uit met gratis drankjes die je aangeboden worden in cafe´s en discotheken rond de Plaza de Armas. Deze zijn gemaakt met de goedkoopste alcohol en kunnen je ziek maken. 

DRUGS:

Rond het toeristische centrum en in discotheken kan je drugs worden aangeboden. Drugs zijn bij wet verboden in Peru en zelfs het kopen van een hele kleine hoeveelheid kan je een gevangenisstraf opleveren. Er zit een groot aantal buitenlanders in Peruaanse gevangenissen voor drugs gerelateerde delicten. Negeer mensen die je drugs aanbieden altijd!

TREINSTATIONS:

Cusco heeft twee teinstations, Wanchaq en San Pedro Station. Treintickets koop je bij het Wanchaq Station aan de Avenida Pachacuteq 

San Pedro treinstation Cusco:   de treinen vanaf dit station vertrekken in de ochtend en komen aan in de avond. Er zijn 3 soorten service met verschillende tijden en prijzen. Check dit in het Wanchaq Station of bij je reisbureau.

Wanchaq treinstation Cusco: Behalve de verkoop van tickets, vertrekken vanaf dit station de treinen naar Puno. Er zijn twee verschillende services met verschillende prijzen in dezelfde trein. De trein vertrekt in de ochtend om 8 uur en komt rond 18 uur aan in Puno.

Ollantaytambo Treinstation: Dit treinstation ligt in de Heilige Vallei en vanuit hier vertrekken de meeste treinen naar Aguas Calientes. Tickets kun je kopen in Wanchaq Station.

ALTERNATIEVE TREKKINGS:

Rond Cusco zijn er verschillende trekkings die je kunt buiten de beroemde Inca Trail. In het algemeen wordt de Inca Trail lang van te voren geboekt en is voor het hoogseizoen vaak al maanden van te voren uitverkocht.

Santa Teresa Trekking:

Een goedkope manier om in 2 dagen bij Machu Picchu te komen. Het omvat een lange bustrip naar Santa Maria en een dag lopen naar de hydrolelectrica vanwaar je de trein kunt nemen naar Aguas Calientes.

Inca Jungle Trip:

Een leuke en makkelijke trekking naar Machu Picchu, het duurt vier dagen waarbij je de eerste dag kunt mountainbiken (6 uur in total) naar Santa Maria. De tweede dag loop je door het nevelwoud met prachtige uitzichten naar Santa Teresa. De derde dag bereik je Aguas Calientes en op de vierde dag heb je de hele dag voor een bezoek aan Machu Picchu.

Salkantay trekking: 

Een indrukwekkende 4 of 5 dagen durende trekking over de pas van de besneeuwde Salkantay (4650 meter boven zeeniveau). Je loopt van het hoogegebergte door het nevelwoud en eindigt de trek in Aguas Calientes.

Choquequiraw trekking: 

Een 4 of 5 daagse trekking naar deze spectaculaire archeologische plek. Je loopt dezelfde weg terug of doet de 8 of 9 daagse trekking tot Aguas Calientes.

Lares Valley hiking: 

Lares heeft geweldige termale baden in een fantastische setting. Je kunt verschillende routes lopen van 1 tot 3 dagen.

Ausangate Trekking:

Ausangate is de hoogste sneeuwtop van zuid Peru. Het kost een dag om bij het startpunt Tinqui te komen en vervolgens een 5 daagse trek om rond de top van deze indrukwekkende berg te lopen. De uitzichten zijn geweldig en je loopt langs gletsjers en meren.

 


Web: www.manuexplorers.com

Address: Calle Triunfo 392, Second floor, Office 207 - Office Telephone in Cusco +51 084 234192, Telephone in USA +1 702 359 1607

Office Hours: Mon. to Fri. 9am to 7pm and Saturdays from 9am to 4pm
The Local Standard time zone for Phone contacts is: UTC/GMT -5 hours

CUSCO - PERU
Copyright © Manu Explorers Peru 2007-2012

KeyWord Reference: Manu National Park, Manu Reserve Peru, Manu Biosphere Reserve Peru