• Puma or Mountain Lion

  Puma or Mountain Lion spotted at a Mammal Clay Lick

 • Tree Frog

  A Tree Frog that was found on the night walk

 • Jaguar

  A Jaguar swimming in Madre de Dios River

 • Two Toad Sloth

  Two Toed Sloth that was found close to the Lodge

 • Yellow Spotted Sideneck Turtle

  Yellow Spotted Sideneck Turtles along Manu River

 • Giant Otter

  A Couple of Giant Otters taking care of their baby

 • Macaw Clay Lick

  Macaw Clay Lick in the Cultural Zone of Manu Park

 • Black Caiman

  A Caiman resting along Manu River

 • Catesbys Snail Eater snake

  Catesby's Snail Eater Snake found on the night walk

 • Blue-headed parrots

  Blue Headed Parrots on a Parrot Clay Lick

 • brown capuchin monkey

  Brown Capuchin Monkey

 • Ocelot

  Ocelot found along Manu River

 • Blue banded toucanet

  Blue Banded Toucanet found in the Cloud Forest

 • Giant anteater

  Giant Anteater found along Manu River

 PERU WERELDERFGOED

 

De stad Cusco, benoemd door de UNESCO als werelderfgoed in 1983

Cuzco, wat in de oude Quechua taal ´navel van de wereld´ betekent, was een belangrijke plek in tijden van de Inca´s, welk gebied zich uitstrekte van Colombia tot het noorden van Argentinie. Nu, eeuwen later, blijft Cusco het centrum van aandacht. Niet alleen voor de landen in Zuid Amerika, maar voor de hele wereld. In de straten, historsiche centra, kerken, cafe´s en restaurants van Cusco hoor je naast Quechua en Spaans ook tal van andere talen gesproken worden zoals Engels, Frans, Japans en Hebreeuws. Zij komen allemaal samen door de schoonheid en aantrekkingskracht van de charmante ´navel van de wereld´.

Machu Picchu, ook sinds 1983 benoemd tot werelderfgoed door de UNESCO 

Ik kan veel vertellen over deze archeologische plek, die eeuwenlang verborgen was tot het aan het licht kwam in de vroege jaren 1900, maar het is moeilijk om te beschrijven wat iemand voelt wanneer de citadel plotseling opdoemt tussen de bergen. Machu Picchu is een plek die je moet bezoeken en zijn energie voelen.

De tempel of fort van Chavin de Huantar, werelderfgoed sinds 1985

Ik kan je vertellen over de windstoten in je gezicht, bijna zoals een zucht, wanneer je door de geavanceerde ondergrondse gangen wandelt. Bekend als het ´Kasteel´ Chavin en zijn ingewikkelde gangen wordt verondersteld als zijnde een van de oudste contructies in Amerika.

Het Huascaran Nationaal Park, ingeschreven als Wereld Natuurerfgoed in 1985

Over dit gebied kan ik vertellen over de turkoois gekleurde meren die contrasteren met de sneeuwtoppen van het hoogste tropisch berggebied ter wereld. Het Huascaran Nationaal Park is een paradijs en een uitdaging voor de natuur- en sportliefhebbers. Het heeft meer dan 600 gletsjers, rond de 300 meren en 27 sneeuwtoppen van hoger dan 6000 meter, zoals de Huascaran, de hoogste berg van Peru met een hoogte van 6768 meter boven zeeniveau.

Manu Nationaal Park, benoemd als Wereld Natuurerfgoed in 1987:

Dit gigantische 1,5 miljoen hectare park heeft opeenvolgende lagen vegetatie van 150 tot 4200 meter boven zeeniveau. Het tropisch regenwoud in de lagere gebieden is thuis voor een grote varieteit aan dieren en plantenleven. Ongeveer 850 soorten vogels werden er geidentificeerd en zeldzame soorten zoals de reuzenotter vind je hier. In het park worden ook regelmatig jaguars gezien.

Chan Chan is een andere van de 10 plekken benoemd als Werelderfgoed door de UNESCO in 1986

Bekend als de grootste stad van klein in pre-columbiaans Amerika, Chan Chan is kunst in woestijnzand. De vogels die de wanden van Chan Chan decoreren lijken bijna weg te vliegen in de bries op deze oude Chimu plek. 

Known as the largest city of clay in pre-Columbian America, Chan Chan is texture, it is form, it is desert sand made into art. The birds that decorate the walls of Chan Chan seem almost to fly in the strong breeze that blows through this ancient Chimu site.

 


Web: www.manuexplorers.com

Address: Calle Triunfo 392, Second floor, Office 207 - Office Telephone in Cusco +51 084 234192, Telephone in USA +1 702 359 1607

Office Hours: Mon. to Fri. 9am to 7pm and Saturdays from 9am to 4pm
The Local Standard time zone for Phone contacts is: UTC/GMT -5 hours

CUSCO - PERU
Copyright © Manu Explorers Peru 2007-2012

KeyWord Reference: Manu National Park, Manu Reserve Peru, Manu Biosphere Reserve Peru